AMSTERDAM - Ondanks diverse grote kansen is Zweden er zaterdagavond niet in geslaagd Trinidad-keeper Hislop te passeren. Het team van Leo Beenhakker vierde het 0-0 gelijkspel alsof het zojuist de wereldtitel had binnengehaald. ''Te gek'', reageerde de bondscoach na afloop. ''Sommigen betitelden ons vooraf als café-elftal, maar we zijn toch met tien man aardig overeind gebleven. Een geweldig resultaat.''

Trainer Leo Beenhakker had zijn sterspeler Dwight Yorke verrassend op een verdedigende positie geposteerd. De ´Soca Warriors´ lieten zich in het eerste kwartier duidelijk zien. Niet door goed voetbal, maar door keiharde overtredingen. Avery John was de enige 'T&T'er' die op de bon ging.

In het snikhete stadion van Borussia Dortmund was Zweden duidelijk de betere ploeg, maar bleek Trinidad & Tobago via enkele opportunistische counters gevaarlijk. Het wachten was op de Zweedse openingstreffer, maar de stand in Shaka Hislop - Kelvin Jack moest op het laatste moment geblesseerd afhaken - leek onpasseerbaar..


De Zweden waren er voor rust een paar keer dichtbij. Deze vrije trap van Larsson ging rakelings voorlangs.

Een halve minuut na rust ging Avery John opnieuw in de fout. De tackle was op de bal, maar de charge was dusdanig hard dat de tweede gele kaart niet onverdiend was. Ook na rust was Zweden de ploeg die recht had op een doelpunt, maar Hislop hield zijn doel schoon.


John krijgt de rode kaart van arbiter Shamsul Maidin

De Zuid-Amerikanen waren met tien man zelfs nog dicht bij een voorsprong. Invaller Glenn zag zijn verwoestende schot uiteen spatten op de lat. Zweden probeerde met alles wat het zijn macht had de WK-debutant op de knieën te krijgen, maar de dappere spelers van Trinidad & Tobago bezweken niet onder de druk. Het gelijkspel tegen het kleinste land ooit op een WK betekent voor de Zweden dat een goed resultaat tegen Paraguay van cruciaal belang is om in Poule B te overleven.


Larsson in de tang bij Dwight Yorke en Christopher Birchall