FRANKFURT - Engeland heeft zaterdagmiddag in Frankfurt niet kunnen imponeren, maar wel de volle buit gepakt in WK-groep B tegen Paraguay (1-0). Een vrije trap van aanvoerder David Beckham (getoucheerd door Paraguay-verdediger Gamarra) in de derde minuut bleek voldoende om de Zuid-Amerikanen op de knieën te krijgen.


' We hebben wat we wilden, maar het kan allemaal nog beter'

Het eigen doelpunt van Gamarra was de inleiding van een curieuze openingsfase. Vier minuten later moest doelman Villar van het veld, nadat hij zich bij een sliding zonder interventie van een tegenstander blesseerde. Bij Paraguay verscheen de onervaren Bobadilla (20) in het doel.

De Engelsen slaagden er verder niet in te profiteren van mogelijke verwarring achterin bij de tegenstander. Het offensief luwde. Owen was kleurloos, de slungel Crouch werd niet goed aangespeeld, het gevaar Rooney bleef, geblesseerd, op de bank. Dat laatste was vooraf al afgesproken.


Carlos Parades en Paul Robinson vliegen in karatehouding naar elkaar

Hitte

Na de hervatting vielen de Engelsen nog verder terug. In de hitte van Frankfurt (dertig graden) leken ze niet meer vooruit te branden. "We leden te veel balverlies, dat was het probleem", zei Beckham. "We hebben wat we wilden, maar het kan allemaal nog beter."


Steven Gerrard probeert het schot van Cristian Riveros te blokkeren

Valdez

Paraguay trok wel het offensief naar zich toe, maar drong niet aan met overtuiging. Valdez was met twee aardige pogingen nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar beiden keren vond hij doelman Robinson op zijn weg.


Rio Ferdinand feliciteert Beckham met zijn succesvolle vrije trap

Bij zijn eerste optredens in de voorgaande drie internationale toernooien verloor Engeland twee keer bij zijn eerste optreden en was er een remise. Ondanks het matige spel zagen Beckham en de zijnen de zege daarom ook als psychologisch van groot belang. "De drie punten zijn het belangrijkste", zei Eriksson. "Ik ben blij dat we deze bijzonder warme dag hebben overleefd."


Doelman Villar verslagen

Cole

Tegenvallend was daarom ook vooral dat aanvallende middenvelder Joe Cole, één van de betere spelers, kort voor tijd geblesseerd uitviel.

Videoscherm

Scheidsrechter Rodriguez kreeg in het tweede deel nog wel met een primeurtje te maken. De Engelse doelman schoot de bal bij een uittrap tegen het video-scherm aan, dat hoog boven het veld hangt. De Mexicaan besloot het duel te onderbreken en het met een scheidsrechtersbal te hervatten.