AMSTERDAM - Theo Lucius voetbalt komend seizoen bij Feyenoord. De 29-jarige verdedigende middenvelder van PSV heeft donderdag bij de Rotterdamse club een contract voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen getekend. Feyenoord strikte donderdag ook Joonas Kolkka.

Na zes seizoenen bij PSV was Theo Lucius toe aan een nieuwe uitdaging. Een buitenlands avontuur behoorde ook tot de mogelijkheden, maar de drievoudig international koos uiteindelijk voor Feyenoord. "Ik kreeg een heel goed gevoel na de gesprekken die ik heb gehad. Feyenoord wilde me echt heel graag hebben en dat deed me goed."

"Dat Erwin Koeman hier trainer is, gaf voor mij de doorslag. Ik heb in het verleden natuurlijk een paar jaar met hem gewerkt en dat is me goed bevallen", lichtte Lucius toe op de website van Feyenoord.

Karakter

Ook Koeman is zeer te spreken over de komst van Lucius. "Ik ken Theo goed en ik denk dat hij een echte Feyenoord-speler is. Gezien zijn spel en zijn karakter past hij echt bij deze club. Theo is op meerdere plaatsen inzetbaar en een jongen die het elftal nooit in de steek laat.

Ik wist dat hij bij PSV een beetje op de wip zat, geen vaste plek meer had en eigenlijk op zoek was naar iets nieuws. Voor ons betekent hij een versterking, voor de basis maar sowieso ook om de concurrentie te verhogen op het middenveld."

Uitdaging

Lucius ziet het na de succesvolle jaren bij PSV vooral als een uitdaging prijzen met Feyenoord te gaan winnen. "Het lijkt me duidelijk dat deze club de laatste jaren te weinig gewonnen heeft als je naar de enorme achterban kijkt. Ik wil hier prijzen pakken. Komend seizoen zijn we op drie fronten actief, dus we hebben kansen genoeg."

Kolkka

Naast Lucius heeft Feyenoord donderdag ook Joonas Kolkka aan zich verbonden. De Finse aanvaller tekent binnenkort een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar. Hij kwam afgelopen seizoen uit voor ADO Den Haag. Dat meldt Feyenoord donderdag op haar website.

Kolkka (31) heeft ervaring bij het Finse MyPa, PSV, Willem II, Borussia Mönchengladbach en Crystal Palace. "Joonas is ervaren en vooral een echte liefhebber", aldus trainer Erwin Koeman op de website van Feyenoord. "Zo’n speler heb ik er graag bij. Met hem erbij kunnen we ook in de breedte sterker voor de dag komen. Hij is in ons systeem zowel op links als op rechts inzetbaar."

Feyenoord versterkte zich eerder deze week al met de Belg Stein Huysegems.