RIJSWIJK - Ron Jans heeft zijn eerste succesje binnen als coach van FC Groningen. Dat behaalde hij uitgerekend tegen zijn oude werkgever Emmen. De hekkensluiter uit de eredivisie drong ten koste van de topper in de eerste divisie door tot de tweede ronde van het nationale bekertoernooi. Groningen won in Drenthe met 1-0 door een doelpunt van Joost Broerse een kwartier voor tijd.

Emmen speelde voor bijna 4600 toeschouwers ruim een uur met tien man. De Groot kreeg in de 29e minuut rood van scheidsrechter Bossen. In de slotfase stuurde deze ook Groninger Kristev en matchwinner Broerse uit het veld met een tweede gele kaart.

SC Joure

SC Joure bereikte na AGOVV als tweede amateurclub de volgende ronde, die voor 3 en 4 december op het programma staat. De Friese eersteklasser, als bekerwinnaar van het district Noord tot het toernooi toegelaten, won voor eigen publiek met 2-1 van Vitesse 2, met de A-spelers Martel en Van Beukering in de gelederen. Haanstra scoorde tweemaal.

Willem II wint

Willem II schakelde in Tilburg FC Twente uit: 2-1. Mourad maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer. Hij kopte raak na een voorzet van Landzaat. Trainer Wotte van Willem II posteerde Van der Gun demonstratief op de bank omdat de voormalige Ajacied te laat in het stadion arriveerde.

Rellen

Na afloop van het duel braken rellen uit. Ongeveer zestig voetbalsupporters tussen Willem II en FC Twente zijn met elkaar op de vuist gegaan. Bij de ongeregeldheden raakten twee agenten licht gewond. De politie arresteerde drie supporters van Twente en één van Willem II.

Tijdens de wedstrijd onstond al enige opwinding bij de Twentse fans nadat een supporter van de thuisploeg een vlag van eerste-divisieclub Go Ahead Eagles had opgehangen. De onrust kon door de politie en Willem II-stewards worden beteugeld. Na afloop van het duel kwam het op het voorplein van het stadion alsnog tot een treffen.