RIJSWIJK - Feyenoord heeft het bij de 'doorloting' voor het toernooi om de Amstel Cup getroffen. De Rotterdammers, die evenals de andere Nederlandse clubs die dit seizoen Europa-Cupverplichtingen hebben of hadden pas in de derde ronde meedoen, kregen slechts thuiswedstrijden toebedeeld.

De eerste is tegen VVV of AGOVV. De eindstrijd is ook in De Kuip. Ajax is op zijn vroegst tegenstander in de halve finale.

Stanley Menzo en Mark Wotte toverden woensdagavond voor de tweede ronde (3 en 4 december) een aantal aantrekkelijk wedstrijden uit de bokaal. Daaronder de derby's Excelsior - Sparta, SC Joure - FC Groningen, RBC Roosendaal - NAC, FC Zwolle - De Graafschap en Stormvogels/Telstar - AZ.

Wotte moet met Willem II naar de Ajax-reserves. De hoofdmacht komt in de achtste finale (4 of 5 februari) thuis in actie tegen Roda JC of NEC. Donderdag wordt bekend wanneer het duel ADO Den Haag - De Treffers, afgelast wegens het slechte veld in het Zuiderpark, wordt ingehaald. De winnaar krijgt bezoek van RKC Waalwijk. Daarna wacht PSV.