LAHR - Tientallen cameraploegen en fotografen verdringen zich dinsdag rond de klok van vijf achter de dranghekken van het legervliegveldje in Lahr. Ze willen geen glimp missen van de aankomst van het Nederlands elftal in Duitsland.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Foto: Jasper van Es l 'Volgens mij zwaaide Van Nistelrooy wel naar mij'

Uiteindelijk kijken ze vanaf honderd meter toe hoe het gezelschap van Oranje vanaf de vliegtuigtrap regelrecht de bus instapt en naar het Parkhotel Adler in Hinterzarten vertrekt.

Van Basten

Bondscoach Van Basten neemt nog net een bosjes bloemen van de directie van het vliegveld in ontvangst. Net als zijn spelers maakt hij geen tijd vrij voor de massaal verzamelde pers. Hij doet dat alleen op reeds vastgestelde tijdstippen. De vele oranje supporters, verzameld achter de omheining van het vliegveld, moeten het doen met het beeld van een wegrijdende spelersbus.

Van Nistelrooy

"Volgens mij zwaaide Van Nistelrooy wel naar mij", stamelde een kleuter tegen zijn moeder. "Dat zal wel, want zo is hij wel", stelt moeder haar zoontje gerust. "Heeft hij tenminste het gevoel dat hij niet voor niets is geweest", zegt ze even later tegen haar man.

Toernooifavoriet

Het Nederlands elftal is in Duitsland en iedereen zal het weten. De Duitse pers is met groot geschut naar de aankomst van Oranje uitgerukt. De landing van het vliegtuig valt rechtstreeks op enkele televisiezenders te volgen. "Logisch, want ook Holland is een toernooifavoriet", stelt een verslaggever van de ARD.

Die opmerking komt hem op hoongelach van zijn Nederlandse collega's te staan: "Oranje favoriet? Laten ze eerst maar eens de eerste ronde overleven." Een verslaggever van Bild schrijft driftig. Hij heeft zijn verhaaltje rond. "Niemand gelooft in Holland", belt hij door naar de redactie.

Tiroler-muziek

Verschillende Duitse muziekbandjes spelen uiteindelijk hun Tiroler-muziek voor de vele aanwezige journalisten. De spelers en technische staf lopen te ver weg om de vrolijk bedoelde klanken te kunnen horen. Misschien ook wel beter, gezien de muzikale voorkeur van het huidige oranje. Ali B en Shakira klinken anders. Die dragen ook geen geruite lederhose of jagerspet.

De Duitse politie laat tijdens het WK niets aan het toeval over. Een helikopter begeleidt de oranje spelersbus met daarop de tekst "We gaan voor goud" naar het hotel. Het voertuig met het Nederlands elftal blijft de hele rit omringd door motoragenten en politiewagens met loeiende sirenes.

Ook de honderden aanwezige supporters bij het Parkhotel Adler konden hun favorieten alleen vanachter een busraam aanschouwen. Ze klapten en juichten luid toen de oranje touringcar arriveerde. O ja, misschien had dat jongetje op vliegveld toch gelijk. Alleen Van Nistelrooy zwaaide de fans toe.