ROTTERDAM - Feyenoord neemt Stein Huysegems over van AZ. De 23-jarige Belgische aanvaller bereikte dinsdag overeenstemming over een vierjarig contract bij de Rotterdamse club. Eerder had Feyenoord al een deal met AZ gesloten.

Huysegems moet bij Feyenoord de vertrokken Salomon Kalou opvolgen. De Ivoriaan vertrok vorige week naar Chelsea. "Ik word als linksbuiten gehaald", bevestigde Huysegems op de website van Feyenoord. "Ik ben doelgericht en hoop mijn goals mee te pakken. Uiteraard zal ik ook proberen zoveel mogelijk assists te geven op Dirk Kuijt, van wie ik hoop dat hij langer bij Feyenoord blijft."

Lierse SK

Huysegems kreeg zijn voetbalopleiding bij Lierse SK. In de zomer van 2003 verkaste hij naar AZ waar de aanvaller 94 eredivisieduels afwerkte. Daarin maakte hij 19 treffers.

"Huysegems is gehaald met een duidelijke reden", lichtte Feyenoord-woordvoerder Chris Woerts toe. "Het was de uitdrukkelijke wens van de technische staf dat hij op links de opvolger zou worden van Salomon Kalou."

Droom

De Belg is verguld met zijn transfer: "Het is toch een droom voor elke voetballer om voor Feyenoord te mogen spelen. Deze club is toch nog een maatje groter dan AZ. Het lijkt me geweldig om in de Kuip te spelen."