AMSTERDAM - De spelers van de Nederlandse voetbalselectie hebben zich dinsdagmiddag op rommelige wijze verzameld voor het vertrek naar Duitsland. Op het overvolle parkeerterrein van het Amsterdamse Hilton Hotel zorgden tientallen media-vertegenwoordigers en veelal jeugdige fans voor chaotische taferelen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De meeste internationals kwamen met vrouw en kinderen naar het gezamenlijke vertrekpunt. De spelers hadden veel moeite om hun auto kwijt te raken op het uitpuilende parkeerterrein van het hotel.

Nadat ze eindelijk waren uitgestapt, werden de WK-gangers meteen belaagd door hongerige journalisten en omstanders. Met de nodige moeite slaagden veiligheidsmensen van het hotel en van de KNVB erin de spelers ongedeerd naar de entree te loodsen.

Iets over drie uur vertrok de spelersbus richting Schiphol. Dat ging gepaard met applaus, gegil en enkele vechtende fotografen. Om 16.45 uur vliegt Oranje naar Lahr in het Zwarte Woud waarna de Nederlandse ploeg per bus naar het WK-onderkomen in Hinterzarten wordt vervoerd. Woensdagochtend staat in Freiburg de eerste training op het programma.