PARIJS - Svetlana Koeznetsova en Nicole Vaidisova hebben de halve finales van Roland Garros bereikt. De Russische Koeznetsova won ten koste van haar landgenote Dinara Safina met 7-6 (5) en 6-0. De Tsjechische Vaidisova was in drie sets te sterk voor de Amerikaanse Venus Williams: 6-7 (5) 6-1 6-3.

Koeznetsova kwam nog nooit zo ver in Parijs. De winnares van de US Open in 2004 komt nu uit tegen de 17-jarige Vaidisova.

Tegenstandster Safina had in de vierde ronde voor een verrassing gezorgd door haar landgenote Maria Sjarapova te verslaan. Ook dinsdag tegen Koeznetsova leek een stunt in de maak na een voorsprong van 5-1 in de eerste set. Maar het ging toch mis.

Koeznetsova herstelde zich knap van een dramatisch begin en won de set uiteindelijk in de tiebreak met 7-5. Safina kwam die klap niet meer te boven. Ze verloor de tweede set met 0-6, in amper twintig minuten.

Vaidisova treft in de halve finales de Russin Svetlana Koeznetsova. Die won eerder dinsdag van haar landgenote Dinara Safina 7-6 (5) 6-0.