ZEIST - Phillip Cocu en Wesley Sneijder, die in de oefenwedstrijd tegen Australië geblesseerd raakten, klaagden maandag nog steeds over erg veel pijn. Bij het medisch onderzoek zijn echter geen ernstige weefselbeschadigingen vastgesteld. Beiden reizen dinsdag dan ook gewoon mee met de selectie van 23 spelers naar Duitsland.

Cocu kreeg een zware tik in het bovenbeen. Hij heeft daarvan nog veel last. Een scan wees uit dat er geen sprake is van het gevreesde zware spierletsel. De schade aan de voet en enkel van Sneijder lijkt ook mee te vallen. Er is in elk geval niks gebroken of gescheurd. De kwetsuur van Giovanni van Bronckhorst is, zoals zondag al werd vermoed, niet ernstig.

Bondscoach Marco van Basten liet maandag weten dat hij pas aan het eind van de week een beslissing neemt over het eventueel vervangen van geblesseerde spelers. Die zullen zeker worden gerekruteerd uit Jong Oranje. Met Rafael van der Vaart gaat het de goede kant op. De middenvelder van HSV heeft maandag naar tevredenheid getraind.