RIJSWIJK - Ivoorkust heeft in de laatste oefenwedstrijd voor het WK indruk gemaakt. De 'Olifanten' versloegen zondag Slovenië in het Franse Evry-Bondoufle met 3-0. Didier Drogba (Chelsea) was met twee doelpunten in de eerste helft de gevierde man. Kanga Akale (AJ Auxerre) maakte het derde doelpunt van de Afrikaanse ploeg, die bij het WK is ingedeeld in de groep van Oranje.

Ivoorkust, met PSV-spits Koné de gehele wedstrijd in actie, kon een succesje in de oefencampagne goed gebruiken. De duels met Zwitserland (1-1) en Chili (1-1) leverden geen zege op.

Servië en Montenegro sloot de voorbereiding op het WK zondag af met een overwinning van 6-0 op een regionale selectie van Kärnten in Oostenrijk. De treffers kwamen op naam van Milosevic, Krstajic, Ljuboja (twee), Petkovic en Ilic. Spits Kezman bleef door een lichte knieblessure aan de kant.

Dick Advocaat

Bondscoach Dick Advocaat beëindigde het trainingskamp met Zuid-Korea in Schotland weinig hoopgevend. De Aziatische ploeg verloor in Edinburgh met 1-3 van WK-debutant Ghana, dat met PSV-speler Addo aantrad. Voor Zuid-Korea was het de eerste nederlaag in de aanloop naar het WK.