AMSTERDAM - Didier Drogba mag van manager José Mourinho niet weg bij Chelsea. De Ivoriaanse aanvaller wil naar verluidt na de komst van steraanvaller Andrey Sjevtsjenk vertrekken bij de Londense club. De 29-jarige Oekraïner, die overkwam van het Italiaanse AC Milan, tekende woensdag een vierjarig contract bij de Engelse kampioen.

Mourinho ziet echter een toekomst voor beiden bij Chelsea. "Veel mensen zeggen dat Andrey komt en Didier Drogba gaat. Maar dat was nooit, maar dan ook nooit het idee", zei de Portugees vrijdag.

De Chelsea-manager wil volgend seizoen profiteren van de verschillende kwaliteiten van zijn aanvallers. De creativiteit en snelheid van Sjevtsjenko en het vermogen van Drogba om ruimte voor anderen te creëren moeten Chelsea komend seizoen succes opleveren.

Chelsea trok vrijdag ook doelman Hilario aan. De 30-jarige Portugees komt transfervrij over van Nacional da Madeira. Hij moet bij de Londenaren de concurrentie aangaan met tweede keeper Carlo Cudicini. De Tsjechische doelman Peter Cech blijft de onomstreden eerste doelman.