AMSTERDAM - Leo Beenhakker hoopt dat de mensen in Trinidad en Tobago niet te veel verwachten van het land tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, dat volgende week begint. Zijn ploeg verloor woensdag nog met 3-1 in een oefeninterland tegen Slovenië. "De mensen moeten beseffen wat voor moeilijke klus het WK wordt", laat de Nederlandse bondscoach weten.

De oefencampagne van Beenhakker en zijn voetballers verloopt wat betreft de resultaten niet al te best. Vorig weekeinde werd al met 2-1 verloren, van het kleine voetballand Wales. Beenhakker weet wel waar het aan ligt. "De spelers hebben moeite om zich aan te passen aan de hoge snelheid van het voetbal in Europa. Als ze negentig minuten op topsnelheid proberen te spelen, verliezen ze soms hun concentratie."

Yorke

De ster van het elftal, Dwight Yorke, blijft ondanks de nederlagen positief. "Dit is precies waar oefenwedstrijden voor bedoeld zijn. Zo weten we wat we kunnen verwachten tijdens het WK."

Trinidad en Tobago speelt zaterdag in Praag nog een oefenwedstrijd tegen Tsjechië. Daarna mogen de Soca Warriors het de laatste dagen voor het WK rustig aan doen van Beenhakker. "We moeten fris aan het wereldkampioenschap beginnen", zegt Beenhakker.

Zweden is volgende week zaterdag de eerste tegenstander van Trinidad en Tobago op het WK. Engeland en Paraguay zijn de andere ploegen in groep B.