HOENDERLOO - Kew Jaliens heeft vrijdag voor het eerst meegetraind met de selectie van het Nederlands elftal. De rechtsachter van AZ kwam door een diepe vleeswond nog niet in actie in de voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal. De afgelopen dagen oefende de verdediger al met de bal. Vrijdag sloot hij zich definitief weer bij de spelersgroep aan.

Tim de Cler verscheen vrijdag niet op het veld in Hoenderloo. De linksback hield aan het duel met Mexico een lichte blessure over en bleef vrijdag beide trainingssessies binnen. Volgens een woordvoerder van het Nederlands elftal is zijn kwetsuur niet verontrustend.

Van der Vaart

Rafael van der Vaart vertoonde zich daarentegen wel weer op de training. De middenvelder blesseerde maandag zijn enkel en bleef de rest van de week achter in het hotel. Vrijdag werkte hij zowel 's ochtends als 's avonds een individuele training af. De medische staf van het Nederlands elftal liet vrijdagavond weten dat zijn herstel voorspoedig verloopt.

"Het gaat goed", reageerde Van der Vaart zelf. "Ik weet nog niet of ik zondag tegen Australië kan meedoen. Die kans is erg klein. Ik ben wel tevreden met mijn herstel. Ik ga er vanuit dat ik op tijd fit ben voor het WK."

Van Persie

De spelers die donderdagavond de hele wedstrijd tegen Mexico speelden, kregen vrijdagmorgen rust. Van de basisploeg in die wedstrijd waren alleen Robin van Persie en Henk Timmer op de ochtendtraining aanwezig. Zij speelden slechts één helft in Eindhoven. Op de besloten avondsessie sloten alle spelers zich weer aan bij de rest van het team.

Oranje traint zaterdag opnieuw twee keer, waarna zondag het afsluitende oefenduel tegen Australië volgt. Na de wedstrijd tegen het team van de Nederlandse bondscoach Guus Hiddink heeft de selectie één dag vrij. Dinsdag vertrekt Oranje naar Duitsland. Daar verblijven ze in het Zuid-Duitse dorpje Hinterzarten en wordt er getraind in het stadion van SC Freiburg.

Op zondag 11 juni staat de eerste WK-wedstrijd op het programma. In Leipzig treedt Oranje aan tegen Servië en Montenegro.