EINDHOVEN - Het Nederlands elftal heeft donderdag in Eindhoven een oefeninterland tegen Mexico met 2-1 gewonnen. Bondscoach Marco van Basten liet voor deze gelegenheid veel beoogde basisspelers buiten zijn ploeg.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Jared Borgetti bracht de Mexicanen, op het WK ingedeeld in groep D bij Iran, Angola en Portugal, voor rust op voorsprong. John Heitinga kopte vlak na rust raak, waarna Ryan Babel korte tijd later Nederland op voorsprong bracht.

Zondag oefent Oranje voor het laatst op eigen bodem voor het vertrek naar Duitsland. Dan is het Australië van bondscoach Guus Hiddink de opponent.

Tevreden

Tevreden blikte Marco van Basten terug op de tweede van drie oefeninterlands voor de start van het WK in Duitsland. De bondscoach zag tijdens het duel met Mexico in Eindhoven de tweede keus van zijn selectie aan het werk.

"Ik ben blij met dit resultaat", verklaarde Van Basten. "Deze groep is dus ook sterk in de breedte. Dat heb ik vanavond weer gezien. Reserves zijn belangrijk. Ook op een grote eindronde. Ook reserves bepalen of je op een toernooi lang door kan spelen."

Van Basten: "Mexico speelde met het beste team. Dit was geen slechte tegenstander en toch winnen wij. Dat terwijl we niet met onze beste ploeg speelden. Daar ben ik heel content over."