HILVERSUM - Het WK 2006 moet nog beginnen, maar de NOS heeft er inmiddels al voor gezorgd dat ook de beelden van het EK 2008 bij die omroep te zien zullen zijn. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA de NOS donderdag laten weten. Het voetbaltoernooi heeft plaats in Zwitserland en Oostenrijk.

Hoeveel geld de NOS betaalt voor de tv-rechten maakt de omroep niet bekend. Met het binnenhalen van het EK zijn alle grote sportevenementen tot 2012 te zien bij de NOS. Het komende WK wordt door deze omroep uitgezonden, evenals het WK 2010 en de Olympische Spelen van 2008, 2010 en 2012.

Adjunct-directeur Jan de Jong van de NOS is erg tevreden met het binnenhalen van de rechten. "Het EK is een geweldig voetbalspektakel. De beste zestien landen strijden om de Europese titel. Het is ook een evenement waarvoor Oranje zich gezien de tegenstanders in de kwalificatiepoule zou moeten kunnen plaatsen.

Het EK is een fenomeen dat onze maatschappij samenbindt, omdat het vrijwel iedere Nederlander bezighoudt. Om die reden geniet dit toernooi topprioriteit binnen de publieke omroep." De NOS gaat het EK 2008 in breedbeeldformaat uitzenden en wellicht ook in HD (High Definition TV).