MUGELLO - Wegracer Valentino Rossi rijdt ook in 2007 op een Yamaha het wereldkampioenschap in de MotoGP. De Japanse motorfabrikant maakte dat donderdag bekend op het circuit van Mugello, waar dit weekeinde de Grote Prijs van Italië wordt verreden.

De Italiaan is zevenvoudig wereldkampioen. Hij veroverde de wereldtitel de afgelopen twee jaar op Yamaha. Dit seizoen verloopt tot dusver moeizaam voor de 27-jarige coureur. Hij staat achtste in het tussenklassement.

Rossi gaf vorige week al te kennen dat hij nog niet klaar is met motorrijden en de autosport voorlopig op een zijspoor zet. De Italiaan maakte vorig jaar indruk met testraces in een formule-1-Ferrari. "Ik ben heel blij dat ik volgend jaar ook voor Yamaha rijd. De afgelopen twee jaar waren de beste uit mijn carrière".

Motivatie

Rossi put nieuwe motivatie uit de verandering die de MotoGP na dit seizoen ondergaat. De motoren zakken van een inhoud van 990cc naar 800cc. De meeste teams zijn al druk bezig hun nieuwe motoren voor 2007 te ontwikkelen. "Valentino's inbreng is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van ons 800cc-project", zei Yamaha-directeur Jarvis. "Hij is de snelste van allemaal".