EINDHOVEN - Het bestuur van PSV heeft de NOS-directie schriftelijk laten weten ontevreden te zijn over het uitzendschema van de UEFA Champions League-wedstrijden in het huidige seizoen. Alleen de eerste thuiswedstrijd van PSV en Arsenal (0-4) werd rechtstreeks door de publieke zender uitgezonden.

De NOS koos verder vier keer voor een duel van Ajax en zal dat ook in de laatste speelronde doen. PSV vindt dat vooral voor de supporters, maar ook voor de club zelf en haar hoofdsponsor erg teleurstellend.

Begrip

Gerard Dielessen, hoofdredacteur van NOS Studio Sport, toonde dinsdagavond begrip voor de onvrede en teleurstelling bij PSV. "We hadden vooraf gekozen voor een duidelijke lijn", liet hij weten.

"Na twee speelronden zouden we kiezen voor de club die er het beste voor stond en de meeste kans maakte op de tweede CL-ronde. Dat uitgangspunt heeft heel ongelukkig uitgepakt voor PSV en heel voordelig voor Ajax. Maar van enige opzet is uiteraard geen sprake. Het had net zo goed andersom kunnen uitvallen."

Dilemma

Dielessen sprak van een dilemma "dat we misschien niet zo goed hebben zien aankomen". Hij betreurt het ook dat zowel PSV als Ajax vooraf niet op de hoogte is gesteld van de journalistieke plannen van Studio Sport. "Dat is een fout. Vervelend en niet netjes. Dat heb ik PSV-voorzitter Harry van Raaij in een schriftelijke reactie op zijn brief ook laten weten."

Dielessen: "Aan de andere kant, je kan het natuurlijk ook nooit goed doen. Als je moet kiezen, krijg je altijd kritiek. Maar om vooraf vast te leggen dat we drie keer PSV en drie keer Ajax uitzenden, is natuurlijk geen optie. Dat moeten beide clubs ook niet willen. Dan krijg je misschien verschrikkelijke wedstrijden te zien op televisie."

De geruchten dat PSV dit seizoen bij het mogelijk bereiken van de UEFA Cup naar de Holland Media Groep zou overstappen, zijn voorbarig. "PSV staat open voor andere partners, maar dat is altijd al zo geweest", aldus een verklaring van de club op de website. "We hebben gewoon een contract met PSV en dat respecteren wij", zei Dielessen. "We hopen van harte dat PSV de UEFA-Cup bereikt. Dan zijn wij er weer helemaal bij."