CELJE - Trinidad en Tobago heeft woensdag met 3-1 verloren van Slovenië. De ploeg van bondscoach Leo Beenhakker moest in Celje toestaan dat de Sloveen Milivoje Novakovic drie keer scoorde. Christopher Birchall maakte de treffer van Trinidad.

De ploeg bereidt zich voor op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Trinidad zit in groep B bij Engeland, Paraguay en Zweden. De Scandinaviërs zijn op 10 juni in Dortmund de eerste tegenstander. Paraguay won woensdag het oefenduel met Georgië, 1-0. Nelson Valdez was de matchwinner, hij trof vier minuten voor rust doel.

Frankrijk

In Lens boekte Frankrijk een zege op Denemarken. Henry opende in de 13e minuut de score. Een kwartier voor tijd bepaalde Wiltord vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-0.

Italië

Italië speelde heel wat minder overtuigend. De Italianen kwamen in Genève tegen Zwitserland niet verder dan 1-1. Die stand was bij rust al bereikt. Na de pauze wisselden beide bondscoaches veelvuldig en daalde het niveau behoorlijk. Mede daarom werd er na rust niet meer gescoord.

Iran

WK-deelnemer Iran won met 5-2 van Bosnië, dat nog met 0-2 had voorgestaan. Iran, dat in Duitsland is ingedeeld bij Mexico, Angola en Portugal, scoorde steeds in de laatste minuten van een helft.

Vlak voor rust (45e minuut en blessuretijd) deden Rezaei en Hashemian dat, aan het einde van het duel tilden Enayati (89) en Khatibi (blessuretijd) de score naar 5-2. Het eerste doelpunt van Iran kwam in de 26e minuut van Madanchi.