LONDEN - Andrej Sjevtsjenko zet zijn carrière voort bij Chelsea. De Oekraïense topspits, die sinds 1999 bij AC Milan onder contract stond, bereikte woensdag overeenstemming met de Engelse kampioen. Volgens Chelsea betaalt de club een recordbedrag voor de aanvaller.

Sjevtsjenko kwam zeven jaar geleden over van Dinamo Kiev. In Milaan groeide hij uit tot een wereldspeler die in 2003 de Champions League won en een jaar later ook de Italiaanse titel aan zijn palmares toevoegde. Hij is topscorer aller tijden in de Champions League.

Abramovitsj

Chelsea maakte er de afgelopen weken geen geheim van Sjevtsjenko graag te willen kopen. De kampioen van de Premier League, eigendom van de Russische miljardair Roman Abramovitsj, lijfde ook al de Duitse vedette Michael Ballack en Feyenoorder Salomon Kalou in.

Roberto Carlos

Woensdag liet coach Mourinho ook doorschemeren dat hij graag Real Madrid-speler Roberto Carlos wil inlijven. De club maakte geen financiële details bekend. Maar het feit dat Chelsea spreekt over een clubrecord wil zeggen dat de Engelse formatie in elk geval meer dan 40 miljoen euro voor Sjevtsjenko heeft neergeteld. Dat bedrag betaalde Chelsea namelijk een jaar geleden voor de Ghanese middenvelder Essien.

Sjevtsjenko maakte vorige week al bekend dat hij AC Milan zou verlaten. Naar verluidt wilde zijn Amerikaanse vrouw graag naar Londen verhuizen, zodat hun zoon Jordan in een Engelstalig land kon opgroeien. "Ik kom hier op het perfecte tijdstip", aldus de Oekraïner. "Het winnen van de Champions League is een realistisch doel, maar ook de Engelse titel is heel belangrijk."