AMSTERDAM - Nederlandse voetbalfans die een woekerprijs hebben betaald voor tickets voor de WK-wedstrijd tussen Oranje en Ivoorkust, dreigt de toegang tot die wedstrijd te worden ontzegd. Dat meldt Algemeen Dagblad woensdag.

Het gaat om kaarten die door officiële ticketbureaus zijn verkocht voor prijzen tussen vijfhonderd en achthonderd euro. Als blijkt dat de kaarten onrechtmatig zijn doorverkocht door de Ivoriaanse bond, kan de organisatie van het WK ze ongeldig verklaren.

Doorverkocht

De toegangskaarten zouden onrechtmatig zijn doorverkocht door de Ivoriaanse voetbalbond. De Duitse organisatie van het WK onderzoekt op verzoek van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) hoe de kaarten in de verkoop terecht zijn gekomen. Als blijkt dat de bond van Ivoorkust de kaarten heeft doorverkocht, kan de organisatie de tickets blokkeren.

Dat heeft de organisatie in vergelijkbare gevallen gedaan, zegt een woordvoerder in de krant. Het zou gaan om duizenden toegangskaarten.

Normale prijzen

De Ivoriaanse voetbalbond had ruim achtduizend kaarten ter beschikking. Volgens de regels moeten tickets die niet zijn verkocht worden teruggegeven aan de organisatie. Die toegangsbewijzen zouden dan voor de normale prijzen te koop zijn aangeboden aan Nederlandse fans. De gewone prijs ligt tussen zestig en honderd euro.

De Ivoriaanse bond zou de kaarten voor veel hogere prijzen hebben doorverkocht aan Nederlandse handelaren. De voetbalbond van Ivoorkust ontkent dit volgens het Duitse organisatiecomité. Het wereldkampioenschap voetbal begint volgende week vrijdag met de wedstrijd Duitsland-Costa Rica.