BARCELONA - De clubleiding van Ajax onderhandelt nog deze week, waarschijnlijk al donderdag, met Garcia Gabri over een overgang naar Amsterdam. De 27-jarige middenvelder van Barcelona kan een meerjarig contract bij de bekerwinnaar van Nederland tekenen. Dat hebben bronnen rond de middenvelder dinsdag bevestigd.

Ajax onderhandelt op voorspraak van Henk ten Cate met de rechtshalf. De opvolger van de ontslagen Danny Blind werkte drie jaar als assistent van Frank Rijkaard mete Gabri. Ajax hoeft geen afkoopsom voor de middenvelder te betalen. Hij is transfervrij.

Populair

Gabri, in Barcelona mateloos populair, kreeg afgelopen seizoen onder Rijkaard nauwelijks speeltijd. Hij maakte maandag tijdens een persconferentie bekend dat hij zijn geliefde club gaat verlaten. Henk ten Cate keek toe hoe een geëmotioneerde Gabri zijn tranen de vrije loop liet.

Gabri, die ook nog in de belangstelling van Villareal staat, moet de derde grote aankoop van Ajax voor het nieuwe seizoen worden. De Amsterdammers legden eerder Jaap Stam en Kenneth Perez vast. Ajax is op zoek naar een rechtshalf omdat onder meer aanvoerder Tomas Galasek de club heeft verlaten.