PARIJS - Raemon Sluiter heeft de tweede ronde bereikt van Roland Garros. De Rotterdamse tennisser won maandag van de als zestiende geplaatste Fin Jarkko Nieminen. De Fin gaf in de derde set op. Sluiter leidde op dat moment al comfortabel met 6-2 7-6 (8-6) 2-1.


Sluiter won maandag van de als zestiende geplaatste Fin Jarkko Nieminen

Sluiter speelt in de tweede ronde tegen Nicolas Lapentti, die in de eerste ronde in vijf moeizame sets afrekende met de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie. Lapentti (29) reikte in zijn beste jaar op Roland Garros (2000) tot de vierde ronde.

Sluiter, die dit seizoen niet veel won op de ATP-tour, was blij met de zege. "Het zat nu een keertje mee, maar het is ook mijn verdienste dat Nieminen moest opgeven." De Fin voelde zich voor de start van de partij al niet helemaal lekker.

Nadal

Met zijn overwinning in de eerste ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen op de Zweed Robin Söderling heeft tennisser Rafael Nadal een unieke prestatie op gravel neergezet.

De jonge Spanjaard won op het gemalen baksteen 54 duels op rij en passeerde daarmee de Argentijn Guillermo Vilas, die in 1977 een reeks van 53 wedstrijden op gravel ongeslagen bleef. Nadal won maandag in de eerste ronde met 6-2, 7-5 en 6-1.