HOENDERLOO - Rafael van der Vaart is maandag geblesseerd uitgevallen op de training van het Nederlands elftal, dat zich in Hoenderloo voorbereidt op het wereldkampioenschap voetbal.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De middenvelder kreeg tijdens een oefening een bal verkeerd op zijn onlangs geopereerde enkel en verliet direct het speelveld.

Afgelopen weekeinde speelde hij uit voorzorg niet mee in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Kameroen. Ook toen had hij last van het gewricht.

Ernst

Van der Vaart, dit weekeinde vader geworden van een zoon, werd direct behandeld met ijs en liep even later samen met een fysiotherapeut naar het hotel. De middenvelder wilde geen vragen beantwoorden over de ernst van zijn nieuwe kwetsuur.

Volgens bondscoach Marco van Basten is de kwetsuur van Van der Vaart een andere dan de blessure die hem onlangs enkele weken aan de kant hield. "Het is een andere plaats", aldus Van Basten.

"Het is wel duidelijk dat het gewricht nog niet helemaal rustig is. Het is goed dat hij direct gestopt is. We moeten nu afwachten hoe ernstig het precies is."