HOENDERLOO - Arjen Robben en Phillip Cocu trainden maandag niet mee met de spelersgroep van het Nederlands elftal. De twee hebben last van lichte 'pijntjes' en trainden op de fiets in het spelershotel. Kew Jaliens, die herstelt van een diepe vleeswond in zijn bovenbeen, trainde nog apart van de groep. Hij verscheen wel op het veld.

Het Nederlands elftal is in trainingskamp voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland en verblijft komende week in Hoenderloo. Daar staat een zware trainingsweek op het programma. Vanaf dinsdag werkt de selectie twee oefensessies per dag af.

Vriendschappelijke wedstrijden

Donderdag en zondag staan twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma, tegen respectievelijk Mexico (in Eindhoven) en Australië (Rotterdam). Beide duels zijn inmiddels uitverkocht.

Na de laatste week op Nederlandse bodem - Nederland startte het trainingskamp voor het WK in het Zwitserse Lausanne - vertrekt de ploeg van bondscoach Marco van Basten naar Zuid-Duitsland. Oranje verblijft tijdens het WK in Hinterzarten en traint in het stadion van FC Freiburg.