MONACO - De kans bestaat dat het Midland F1-team heel binnenkort in Nederlandse handen komt. De Russische eigenaar van het team, Alex Shnaider, overweegt een overnamebod van een groep Nederlandse investeerders onder leiding van Michiel Mol.

"Ik denk ernstig over het bod na’’, verklaarde Shnaider tegenover RaceReport aan boord van zijn jacht in Monaco. "Zakelijk bekeken is het niet moeilijk want het is een interessant aanbod. Maar ik ben gepassioneerd door de sport en wil niet het gevoel hebben dat ik iets niet heb afgemaakt. Soms zou ik willen dat ik dit aanbod nooit had gehad.’’

Voorlopig worstelt Shnaider dus nog met het bod dat Michiel Mol de Rus deed na afloop van de Grand Prix van Spanje. De Nederlandse internetondernemer wacht het antwoord van Shnaider vol ongeduld af, maar begrijpt dat de Rus tijd nodig heeft voor deze moeilijke beslissing."

"Ik kan niet echt inschatten wat hij wil omdat het voor hem geen puur rationele beslissing is. Ik gun hem in elk geval de tijd om te wennen aan het proces, maar ik wil ook geen weken wachten op zijn beslissing", aldus Mol.

Midland draait nog niet lang mee in de Formule 1. De Rus kocht vorig jaar het noodlijdende Jordan Grand Prix en doopte het team dit seizoen om tot MF1 Racing. Shnaider trok vervolgens Christijan Albers aan als rijder en de aanwezigheid van de Larenaar is ongetwijfeld een aanleiding voor het bod van Mol. Het is overigens niet het eerste overnamebod voor het team, maar voorlopig wees Shnaider een verkoop steeds af.