DUSSELDORF - De American footballers van Amsterdam Admirals hebben de World Bowl uit handen gegeven. De titelverdediger verloor zaterdag de finale van de Europese NFL met grote cijfers van Frankfurt Galaxy: 7-22. Frankfurt veroverde de bokaal voor de vierde keer.

De wedstrijd in de Düsseldorfse LTU-Arena, waar 36.000 toeschouwers zaten, werd overschaduwd door een zware blessure van de Amsterdamse vleugelaanvaller Michael King. Hij bleef een half uur op het veld liggen en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Gemis

De Admirals voelden duidelijk het gemis van hun quarterback Gibran Hamdan. De spelverdeler brak begin van deze maand zijn enkel. Toch ging de ploeg uit de hoofdstad fel uit de startblokken en in de eerste twee periodes konden de Admirals aardig bijbenen.

Na twee periodes stonden de Amerikaanse Amsterdammers zelfs met 7-2 voor, mede dankzij een touchdown van runningback Larry Croom. Daarna sloeg de vermoeidheid toe bij de Admirals en begon Galaxy aan een sterk offensief. Dat resulteerde in twee keer 10-0 in de laatste twee periodes.