AMSTERDAM - Ivoorkust heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd met Zwitserland. De tweede tegenstander van Oranje kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Tranquillo Barnetta. Invaller Emerse Fae maakte twee minuten na rust de gelijkmaker. Bij Ivoorkust stonden onder meer PSV'er Arouna Koné, Didier Drogba en Bonaventure Kalou aan de aftrap.

Zwitserland claimde in de zevende minuut een strafschop. Barnetta liet zich te makkelijk vallen en kreeg hem niet. Verdediger Patrick Müller moest in de eerste helft geblesseerd van het veld en werd vervangen door Stephane Grichting. Daardoor verkaste Phillippe Senderos naar de linksbackpositie. Johann Vogel werd in de tweede helft gewisseld voor Blerim Dzemaili.

Servië

Servië en Montenegro heeft zaterdagavond gelijk gespeeld in een oefeninterland tegen Uruguay (1-1). Dejan Stankovic zette de thuisploeg in Belgrado op voorsprong. Godin maakte in de slotfase voor de Zuid-Amerikanen gelijk. Servië en Montenegro is op 11 juni in Leipzig de eerste WK-tegenstander van Oranje.

Trinidad en Tobago

Het Trinidad en Tobago van Leo Beenhakker verloor in het Oostenrijkse Graz met 2-1 van Wales. Stern John zette Trinidad en Tobago nog wel op voorsprong, maar twee doelpunten van Robert Earnshaw deden Beenhakker de das om. Eerder kwam Trinidad niet verder dan een 1-1 tegen Peru. Het WK begint voor de debutant op 10 juni met een wedstrijd tegen Zweden.