TERHEIJDEN - Onder zeer grote belangstelling is zaterdagmiddag zeezeiler Hans Horrevoets in zijn woonplaats Terheijden (Noord-Brabant) begraven. Onder de vele honderden aanwezigen waren ook de bemanningen van de beide schepen waarmee ABN AMRO aan de Volvo Ocean Race meedoet.

ABN AMRO had een chartervliegtuig gehuurd om zo veel mogelijk betrokkenen vanuit Portsmouth in de gelegenheid te stellen de uitvaartmis en begrafenis bij te wonen. Hans Horrevoets, bemanningslid van de ABN AMRO II, sloeg vorige week tijdens de zeilrace bij zwaar weer overboord. Hoewel hij vrij snel gevonden werd, lukte het zijn teamgenoten niet hem te reanimeren.

Scherm

De door ABN AMRO strak geregisseerde dienst was behalve in de parochiekerk St. Antonius Abt ook via een scherm te volgen in het nabijgelegen gemeenschapshuis de Cour. In de kerk kwamen behalve naaste familieleden en persoonlijke vrienden van Horrevoets ook onder anderen bemanningslid Simeon Tienpont van de ABN AMRO II, Jan Berent Heukensfeldt Jansen van ABN AMRO en zeilvriend Roy Heiner aan het woord.

Allen roemden Horrevoets om zijn enorme levensvreugde, zijn verantwoordelijkheidsgevoel, zijn hulpvaardigheid en zijn tomeloze energie. Volgens Heukensfeldt Jansen was de zeezeiler de grootste ambassadeur van het oceaanzeilen en een bezielende inspirator van jonge zeilers.

Teruggevonden

In een slotwoordje dankte Hans van Rij, de schoonvader van Hans Horrevoets, het team van de ABN AMRO II dat zij de zeiler onder bijzonder moeilijke omstandigheden hadden teruggevonden en uit het water hadden gehaald. Daardoor kreeg de familie de mogelijkheid afscheid te nemen van Hans Horrevoets, die aansluitend aan de dienst op de begraafplaats in Terheijden is begraven.