MONACO - Ondanks (of moeten we schrijven dankzij?) een foutje in de laatste bocht start Michael Schumacher zondag op pole position in de Grand Prix van Monaco. De Duitser ging uit de bocht tijdens zijn laatste poging, maar verhinderde zo ook dat wereldkampioen Alonso alsnog sneller kon gaan.

De grote problemen waar vele rijders voor vreesden bleven uit in de kwalificatie voor de GP van Monaco. De nauwe straten en eisten slechts één grote naam in het eerste deel van de kwalificatie. Felipe Massa verloor de controle over zijn Ferrari en raakte de vangrails. Een foutje dat werd afgestraft met de laatste startplaats.

Teamgenoot Michael Schumacher had meer geluk. De Duitser ging in de allerlaatste bocht van zijn laatste poging in de fout. Schumacher ging iets te wijd, raakte de vangrail niet, maar kwam vast te zitten op een gevaarlijke plaats. Gele vlag dus en meteen het eind van de kwalificatie voor alle andere rijders. Zij werden verplicht even in te houden en dus zat een verbetering van hun rondetijd er niet meer in.

Vooral voor wereldkampioen Fernando Alonso gebeurde de fout van Schumacher op een heel slecht moment. De Spanjaard was snel onderweg en leek de rondetijd van Schumacher te zullen breken, maar moest dus even van het gas gaan. Daardoor kwam Alonso aan de finish 0,62 seconde tekort om Schumacher van de eerste startplaats te verdringen.

Schumacher en Alonso delen zondag dus de eerste startrij, maar ook achter hen wordt het interessant. Kimi Raïkkönen slaagde er eindelijk weer eens in om mee te strijden voor de pole. Toch moest de Fin zich uiteindelijk toch tevreden stellen met de vierde plaats, achter een verrassend snelle Mark Webber. Op de derde startij volgen dan de teamgenoten van Alonso en Raïkkönen.

Voor Christijan Albers eindigde de kwalificatie alweer na het eerste kwartier. De Larenaar was net niet snel genoeg om Heidfeld van de zestiende plaats te verdringen, maar toonde zich wel sneller dan teamgenoot Monteiro.