ISTANBUL - Het is Michaëlla Krajicek niet gelukt de finale te halen van het tennistoernooi in Istanbul. De 17-jarige Almeerse verloor vrijdag in de halve finale van de als eerste geplaatste Russin Anastasia Miskina. De setstanden waren 2-6 en 6-7.

Krajicek maakte de afgelopen dagen een sterke indruk in Turkije. Ze won onder anderen van het Indiase talent Mirza en gunde in de kwartfinales haar Wit-Russische opponente Jakimova slechts één game. Tegen Miskina duurde het even voor ze in haar ritme kwam. In de eerste set gaf ze te veel punten weg.

In het tweede bedrijf ging het gelijk op en moest een tiebreak de beslisssing brengen. Miskina, de nummer twaalf op de wereldranglijst, won met 7-5.

Parijs

Krajicek reist nu af naar Parijs voor Roland Garros. Ze treft in de eerste ronde van de Open Franse kampioenschappen een zware tegenstander in Patty Schnyder.

Ze speelde twee keer eerder tegen de als zevende geplaatste Zwitserse en verloor beide partijen. Vorig jaar op de Open Australische kampioenschappen ging Krajicek in de tweede ronde tegen Schnyder onderuit in drie sets (6-3 3-6 4-6) en ze verloor ook in een toernooi in België van haar.