MEDEMBLIK - Het organisatiecomité van de jaarlijkse Holland Regatta in Medemblik heeft vrijdagmiddag op het IJsselmeer een grootscheepse zoekactie gehouden naar een verdwenen zeilcoach uit Duitsland. Diens rubberbootje werd met draaiende motor tussen twee wedstrijdbanen in onbemand aangetroffen door enkele functionarissen van het olympische zeiltoernooi. De zoektocht werd vrijdagavond laat gestaakt en wordt zaterdagochtend voortgezet.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Foto: M. Spaans | Kustwacht tijdens grootscheepse zoekactie vrijdag op IJsselmeer

"Op grond van het registratienummer van de rubberboot weten we wie er in deze boot had moeten zitten", liet wedstrijdleider Henri van der Aat weten."Het gaat volgens ons om een Duitse coach van de Laser Radial-klasse. We weten nog niet wat er gebeurd is."

Helikopters

Met 75 rubberboten en enkele helikopters van de kustwacht werd vrijdagmiddag urenlang op het rustige IJsselmeer vergeefs naar de Duitse coach gezocht. De kustwacht stopte rond 16.30 uur de zoekactie. De waterpolitie en de organisatie van de Holland Regatta zetten de speurtocht, ook onderwater, door. Vrijdag zet de waterpolitie twee vaartuigen in. Rijkswaterstaat stuurt een schip met sonarapparatuur.

De wedstrijden in de elf olympische klassen werden vrijdagmiddag gewoon afgewerkt. "Met zoveel zeilers op het water was de kans groter dat we de man zouden vinden", aldus Van der Aat.

De vermiste zeilcoach, wiens identiteit nog niet is vrijgegeven, begeleidde bij de Holland Regatta onder anderen zijn dochter. De jonge vrouw is op de wal door de organisatie in Medemblik opgevangen.