CLEVELAND - De Amerikaanse Verdediger Cory Gibbs doet niet mee aan het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De voormalig speler van Feyenoord en ADO Den Haag is op het trainingkamp van zijn land geblesseerd geraakt aan zijn knie. Hij wordt vervanger door Greg Berhalter, die ook een verleden heeft in de Nederlandse eredivisie. Berhalter voetbalde het afgelopen seizoen voor de Duitse club Energie Cottbus.

Gibbs speelde in een vriendschappelijke wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Marokko 90 minuten in de basis. Na afloop bleek zijn knie gezwollen en werd een blessure geconstateerd die hem enkele weken aan de kant zal houden. Gibbs is de tweede verdediger die afhaakt bij de VS. Eerder raakte Frankie Hejduk al geblesseerd.

Engeland

Robert Green mist vrijwel zeker het wereldkampioenschap voetbal. De derde keeper van Engeland raakte donderdag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wit-Rusland geblesseerd aan zijn lies. Vrijdag wordt nog een scan gemaakt van zijn kwetsuur, maar coach Sven-Goran Eriksson gaat ervan uit dat Green moet afhaken. De doelman wordt vervangen door Scott Carson van Liverpool.