MONACO - Williams-testrijder Alexander Wurz sloot de eerste vrije oefenritten in de straten van Monaco als snelste rijder af. De testrijder van het Williams-team was sneller dan Honda-testrijder Anthony Davidson en Juan Pablo Montoya.

Wereldkampioen Alonso slaagde er niet in zich ook tijdens de tweede vrije oefensessie de snelste rijder te tonen. De Spanjaard moest tijdens de namiddagsessie genoegen nemen met de vierde tijd achter testrijders Wurz en Davidson. Grootste verrassing was de derde plaats van McLaren-rijder Montoya. De zesde plaats van teamgenoot Kimi Raïkkönen laat vermoeden dat het Britse team mogelijk voor het eerst dit seizoen voor de zege kan meestrijden.

Of Ferrari dit weekend kans maakt op de overwinning in Monaco is voorlopig minder duidelijk. Michael Schumacher raakte op vrijdag niet verder dan de vijftiende positie. En ook de tiende plaats van teamgenoot Felipa Massa is niet echt hoopgevend. Daarmee presteerde het Ferrari-duo slechter dan Red Bull-testrijder Robert Doornbos. Hij reed in zijn Red Bull-Ferrari de vijfde oefentijd.

Christijan Albers kon niet echt tevreden zijn aan het eind van de eerste dag in Monaco. De Nederlander reed slechts de 24ste tijd en dat terwijl zijn teamgenoten Monteiro en Mondini als twaalfde en veertiende eindigden.