LAUSANNE - Giovanni van Bronckhorst heeft zich als 23e en laatste international bij de selectie van het Nederlands elftal gevoegd. De linksback van Barcelona meldde zich donderdagochtend even na elf uur voor het eerst op het trainingsveld van Lausanne.

Van Bronckhorst, afgelopen zondag voor de tweede keer vader geworden, mocht van bondscoach Marco van Basten een paar dagen later naar Zwitserland komen. Hij speelde vorige week woensdag nog de finale van de Champions League.

Oranje trainde donderdagochtend met 22 internationals. Kew Jaliens oefende nog apart. Hij herstelt van een vleeswond. Het Nederlands elftal werkt donderdagavond nog een training af.

Het Nederlands elftal trekt in Lausanne steeds meer bekijks. Donderdagochtend stonden ongeveer vijfhonderd, overwegend in het oranje gestoken, fans langs het trainingsveld.

Oranje wint het in populariteit nog lang niet van Brazilië. De wereldkampioen bereidt zich ook in Zwitserland voor op de eindronde in Duitsland. Dagelijks staan daar meer dan vijfduizend fans langs het trainingsveld.