ARNHEM - De KNVB heeft ernstige problemen met de planning van stadion Gelredome, de thuisbasis van Vitesse. Het Gelredome heeft aangegeven dat het stadion in de periode van 15 oktober tot 5 november niet beschikbaar is voor voetbalwedstrijden omdat er dan tien concerten van Marco Borsato staan geprogrammeerd. "Wij zijn niet blij met het Gelredome", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

De KNVB heeft problemen met de lange periode waarin het Gelredome wordt geblokkeerd voor voetbalwedstrijden. "Het sportieve verloop van de competitie komt in het geding als er vier speelronden geen thuiswedstrijden van Vitesse kunnen worden gespeeld. Het is ook een terugkerend probleem bij het Gelredome.”

“We hebben daar problemen die we met andere multifunctionele stadions niet hebben. Wij stellen ons nu op het standpunt dat als er niet in het Gelredome gevoetbald kan worden, Vitesse in die periode maar naar een ander stadion moet uitwijken."

Delegatie

Vrijdag praat een delegatie van de KNVB met vertegenwoordigers van het Gelredome en Vitesse. Jasper van Amstel, directeur van het stadion: "Wij blijven bij de afspraken zoals die er nu liggen. We willen wel meedenken met Vitesse en de KNVB om tot een andere datum te komen waarop Vitesse thuis kan spelen. We doen ook niets wat niet mag. De afspraken die we nu met Borsato hebben gemaakt vallen gewoon onder de contracten die we met Vitesse hebben."

Van Amstel is wel ontstemd over de manier waarop de KNVB het probleem heeft gecommuniceerd. "Ik heb in de krant gelezen wat zij ervan vinden en dat vind ik een laag-bij-de-grondse manier. We weten hoe moeilijk het is om een competitieschema in elkaar te zetten."

Goede klant

"We zijn daarom al een half jaar in gesprek met Vitesse om tot een oplossing te komen. Maar ons bedrijf moet gewoon draaien. Vitesse is een goede klant, maar dat is Marco Borsato ook."

Vitesse wilde woensdag niet inhoudelijk reageren op de controverse tussen het Gelredome en de KNVB. "We wachten af wat het gesprek van vrijdag oplevert. Pas daarna willen we een reactie geven", aldus een woordvoerster.