ALPHEN AAN DEN RIJN - Martin Verkerk doet komend week niet mee aan de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros in Parijs. De 27-jarige Alphenaar is onvoldoende fit voor tennis op wereldtopniveau. Hij heeft zijn inschrijving ingetrokken.

"Het gaat de goede kant op", verklaarde Verkerk dinsdagavond, "maar ik ben er nog niet klaar voor."

Martin Verkerk, die twee ATP-toernooien (Milaan en Amersfoort) heeft gewonnen, haalde in 2003 op sensationele wijze de finale op Roland Garros. Hij versloeg gereputeerde toptennissers met uitzondering van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero.

Blessure

Nederlands beste gravelspecialist raakte in de zomer geblesseerd aan de schouder. Hij onderging twee operaties. Zijn rentree op de tenniscourts werd vervolgens zwaar ondermijnd door de ziekte van Pfeiffer.

Twee maanden geleden maakte Verkerk een kortstondige rentree. Hij deed mee aan een challenger in Napels en moest door een buikspierblessure opgeven. Op dat moment is wel zijn medische uitzonderingspositie ingegaan.

Vergunning

Door de speciale vergunning kan hij in een achttal toernooien zijn positie op de wereldranglijst proberen te heroveren. In elk geval heeft hij een wildcard voor het Dutch Open in Amersfoort, waar hij twee jaar geleden voor het laatst glorieerde.

De afgelopen tijd trainde Martin Verkerk in Florida. Bij terugkeer in Nederland onderging hij een bloedonderzoek. Hij kreeg het consigne een week rustig aan te doen. "Het gaat niet verkeerd maar Roland Garros komt te vroeg."