AMSTERDAM - Thierry Henry zal spijt krijgen van zijn keuze niet over te stappen van Arsenal naar FC Barcelona. Dat denkt Johan Cruijff. Henry koos er vorige week voor zijn verblijf in Londen met vier jaar te verlengen, terwijl de Champions League-winnaar hem wilde inlijven.

De Catalanen werden al langer in verband gebracht met de 28-jarige Fransman. Rond de Champions League-finale tussen beide clubs werd de interesse concreet. Henry koos voor een langer verblijf in Londen, omdat zijn hart bij Arsenal ligt. "Ik houd van Barcelona, maar woensdag hebben mijn teamgenoten laten zien dat ik helemaal niet weg hoef." Volgens Cruijff heeft de spits zijn beslissing echter te snel genomen.

Keuze

Barcelona is volgens Cruijff het ideale vervolg voor de carrière van Henry. "Iedere voetballer komt een keer op het moment dat hij zo'n keuze moet maken. Barça kan van hem een nog betere voetballer maken. Als hij hier ooit op terug kijkt, kan hij wel eens spijt gaan krijgen."

Cruijff zei verder dat het voor Barcelona moeilijk wordt om de behaalde titels komend seizoen te verdedigen. Barça won de Spaanse supercup aan het begin van het seizoen en pakte eerder deze maand de landstitel. Daar werd woensdag nog Champions League aan toegevoegd. "Alles begint straks weer van vooraf aan", zei Cruijff. "Het is gemakkelijker om succes te boeken dan om succes te prolongeren."