NOORDWIJKERHOUT - Wielrenner Michael Boogerd blijft trouw aan de Rabobank. De kopman heeft zijn contract bij de Nederlands bankploeg verlengd met één jaar tot en met 2007. Dat maakte de ploeg maandag bekend.

Boogerd en directeur Theo de Rooij bereikten dit weekeinde een akkoord in de Ronde van Catalonië, waar de Hagenaar zijn eerste koers reed na de voorjaarsklassiekers. "Het is allemaal erg snel gegaan", zei Boogerd. "Ik wilde graag en de ploeg wilde graag. We waren er vlot uit."

De Rooij was al net zo in zijn nopjes met de contractverlenging. "Dat hoef ik eigenlijk niet uit te leggen. Zo'n fantastische renner houden we er graag bij."

Trouw

Samen met Erik Dekker, Jan Boven en Richard Groenendaal is Michael Boogerd een van de vier renners die sinds de start van de ploeg in 1996 Rabobank trouw is gebleven. Boogerd boekte in die jaren 45 overwinningen waaronder twee ritten in de Ronde van Frankrijk en de klassieker Amstel Gold Race.

Over zijn toekomst na 2007 heeft Michael Boogerd nog geen knoop doorgehakt. "Ik wil eerst weer een jaar volle bak koersen. Wat er in 2008 gebeurt, zien we dan wel weer", aldus de Rabo-coureur.