ROME - Met een titel in Rome heeft Martina Hingis haar succesvolle rentree in het internationale tenniscircuit bekroond.

De Zwitserse versloeg in de finale de Russische Dinara Safina met 6-2 7-5 en boekte haar eerste toernooiwinst sinds februari 2002 in Tokio. "Ik had nooit gedacht dat ik hier ooit nog zou terugkomen", zei de voormalige nummer één van de wereld na het tweede Italiaanse succes in haar loopbaan.

"Maar men zegt dat je nooit de hoop moet opgeven en nooit moet stoppen met vechten. Dat heb ik gedaan en daarom sta ik hier weer. Het is geweldig terug te zijn aan de top."

Rentree

Wegens slepende blessures aan voet en enkel besloot Hingis in 2002 haar carrière te beëindigen. Maar eind vorig jaar kondigde ze verrassend haar rentree aan. De 25-jarige Hingis maakte meteen al indruk met onder meer een kwartfinale op de Australian Open en een finaleplaats in Tokio. Een eindzege ontbrak echter nog, maar daaraan maakte ze in Rome een einde.

In Safina leek Hingis een geducht tegenstander te treffen. Ze had in Rome sterk gespeeld met onder meer een overwinning op de Belgische Kim Clijsters. Maar Hingis pakte in de eerste set al snel een 5-0-voorsprong. In het tweede bedrijf wist de Russin tot 5-5 bij te blijven, maar moest uiteindelijk met 7-5 buigen.

Vertrouwen

De zege gaf Hingis vertrouwen met het oog op Roland Garros. Het toernooi in Parijs is de enige grandslam die nog op haar erelijst ontbreekt. "Ik heb mijn kansen in het verdelen gehad. Er zullen dit jaar weer veel goede speelsters zijn."

"Ik heb altijd gezegd dat ik een goed paard ben om op te wedden, maar ik ben nog altijd een underdog." Hingis zal door haar succes terugkeren in top vijftien van de wereldranglijst.

Vriend

Haar vriend Radek Stepanek slaagde er niet in voor een dubbel succes te zorgen. De Tsjech verloor in de finale van Hamburg met 6-1 6-3 6-3 van de Spanjaard Tommy Robredo. Ondanks zijn nederlaag zal hij wel de top tien van de wereld binnentreden. Dit geldt ook voor Robredo.

Eindzege

De Spanjaard profiteerde optimaal van de afwezigheid van zijn vermoeide landgenoot Rafal Nadal en de nummer één van de wereld Roger Federer, en boekte zijn eerste eindzege bij een toernooi uit de Masters Series. Hij bracht zijn totaal aantal titels op de ATP Tour op drie. "Ik ben zo blij om mijn naam tussen al deze grote spelers te zien. Ik ben supertrots", jubelde Robredo.

De ongeplaatste Amerikaanse Meghan Shaughnessy pakte de hoofdprijs in Rabat. Ze rekende in drie sets af met de als achtste gerangschikte Slowaakse Martina Sucha: 6-2 3-6 6-3.