PORTSMOUTH - De ABN Amro 2 heeft zondag de bemanning van de Movistar gered. De Nederlandse boot maakte in de etappe van de Volvo Ocean Race naar het Engelse Portsmouth rechtsomkeert toen de Spaanse boot van de Nederlandse schipper Bouwe Bekking door problemen aan de kiel op zinken stond. Donderdag overleed het Nederlandse ABN Amro 2-bemanningslid Hans Horrevoets nadat hij overboord was geslagen.

De Movistar maakte zaterdagnacht water door een probleem aan de kiel. Toen de bemanning het schip niet meer kon stabiliseren, werd de hulp van het dichtstbijzijnde schip ingeroepen. Op 307 mijl ten zuidwesten van Portsmouth stapte de volledige crew met de belangrijke apparatuur over op de ABN Amro 2.

Uit voorzorg was ook de hulp van de Engelse marine ingeroepen. De ABN Amro 2 wordt maandag in de haven van Portsmouth verwacht.

Het verlaten van het schip was een moeilijke beslissing voor Bekking, zegt hij op de website van de Volvo Ocean Race. "Op het moment dat we waren overgestapt op de ANB Amro 2 zagen we pas goed hoeveel water er al in het schip stond. Toen pas realiseerde ik me hoe groot onze problemen waren. Door een opkomende storm hadden we het niet lang kunnen uithouden."