DEN HAAG - In het onderzoek van justitie naar vermeende illegale gokpraktijken in het Nederlandse profvoetbal is in het weekeinde de naam van een speler opgedoken: Daniel Rijaard, verdediger van ADO Den Haag. Hij wordt met name genoemd in berichten van het AD en De Telegraaf. ADO Den Haag liet zaterdag desgevraagd door een woordvoerder weten "niet te reageren op namen."

De afgelopen week is een aantal werknemers van ADO Den Haag gehoord als getuige in verband met mogelijke betrokkenheid van een speler in het fraudeonderzoek. De eredivisieclub bevestigde dit.

ADO liet bij monde van algemeen directeur Robert Langenbach weten dat het onderzoek zich toespitst op één speler. Dit zou dus Daniel Rijaard zijn.

Excelsior

De 29-jarige Rijaard speelde de laatste maanden van het afgelopen seizoen voor Excelsior in de eerste divisie. Hij werd door ADO verhuurd aan de Rotterdamse club die het kampioenschap behaalde en promoveerde.

ADO Den Haag verleende de afgelopen tijd volledige medewerking aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar fraude, illegale gokpraktijen en witwassen in het Nederlandse betaalde voetbal.

Schade

Directeur Langenbach verklaarde: "Gelet op de schade die deze zaak kan toebrengen aan het Nederlandse betaalde voetbal, dient de onderste steen boven te komen."

Volgens berichten in de media zou Rijaard zijn aangegeven door zijn ex-vriendin, een 30-jarige Rotterdamse zangeres. De speler reageerde in het AD furieus op de aantijgingen. "De beschuldigingen zijn vals. Ik heb mij altijd voor 100 procent ingezet voor de club. In het seizoen waarop zij doelt, was ik nota bene wisselspeler. Door goede invalbeurten heb ik juist een tweejarig contract afgedwongen."