BELGRADO - Servië-Montenegro kijkt met enige angst uit naar de WK-confrontatie met het Nederlands elftal. De ploeg kan tijdens het eerste duel namelijk niet beschikken over Manchester United-verdediger Nemanja Vidic. De speler is geschorst.

"Zijn afwezigheid is een enorme tegenvaller", zei collega-international Goran Gavrancic vrijdag. "Het zal de balans van ons team verstoren. Daarom is het belangrijk om in aanloop naar het WK blessures te voorkomen. Anders moeten we nog meer schuiven."

Zware taak

Gavrancic ziet de ontmoeting met Oranje (11 juni) als een cruciale wedstrijd: "Zonder Vidic zullen we een zware taak hebben om geen tegendoelpunt te incasseren", sprak hij. Servië-Montenegro kreeg tijdens de WK-kwalificatiereeks slechts één doelpunt tegen.

Het land stelde deelname aan de mondiale titelstrijd veilig dankzij een overwinning op Bosnië (1-0) in de laatste groepswedstrijd. In de slotfase van dat duel werd United-speler Vidic met rood van het veld gestuurd. Daarom ontbreekt hij op 11 juni, wanneer Servië tegen Nederland aantreedt.