OSLO - De Noorse scheidsrechter Terje Hauge heeft donderdag zijn fout in de finale van de Champions League toegegeven. Hij floot in de 18e minuut te snel voor een overtreding van Arsenals doelman Jens Lehman op Barcelona's spits Eto'o in plaats van de voordeelregel toe te passen.

Barcelona's rechtsbuiten Giuly scoorde namelijk. Hauge keurde het doelpunt af, toonde de rode kaart aan de Duitse doelman en gaf een vrije trap aan de Catalaanse club die door Ronaldinho niet werd benut.

Ongelukkig

"Ik moet toegeven dat ik een beetje te vroeg heb gefloten. Dit kwam omdat ik zo gefocust was op het gebeuren", zei de Noor. "Ik had even tijd moeten nemen om te zien waar de bal heen rolde. Het was een beetje ongelukkige situatie, maar ik moet pal staan voor mijn beslissingen."

Na afloop van de wedstrijd die door Barcelona met 2-1 werd gewonnen, kwam Hauge onder vuur te liggen van Arsenals coach Wenger en spits Henry. Hij had Barcelona bevoordeeld, vonden zij. Wenger zei ook dat bij de gelijkmaker door Eto'o sprake was van buitenspel.

De dag voor de finale van de Champions League werd Hauge's landgenoot Ole Hermann als assistent-scheidsrechter gewisseld nadat hij had geposeerd in een voetbalshirt van Barcelona. Zijn ondoordachte en domme gebaar leidde tot opschudding in de Britse media.