PARIJS - Thierry Henry bekritiseerde woensdagavond na de verloren finale in Parijs (1-2) de Noorse arbiter Hauge in beschaafde bewoordingen. "Het leek wel of hij een shirt van Barcelona aan had. Alles ging hun kant op", verzuchtte de Franse sterspeler van Arsenal.

Henry refereerde aan een incident in de aanloop naar de finale van de Champions League. Een Noorse grensrechter liet zich voor de plaatselijke krant fotograferen in een shirt van Barcelona. Daarop ontstond veel commotie, waarna de arme man op last van de UEFA kon thuisblijven.

Henry: "Toch hebben we niet door de arbitrage hier verloren. Een voorsprong mag je in een finale nooit meer weggeven, zelfs niet met tien man. Ik heb in deze wedstrijd weinig van Ronaldinho of Eto'o gezien. Henrik Larsson maakte het verschil als invaller. Hij was voor mij de man van de wedstrijd met twee beslissende assists."

Lehmann

De eerste doelman van Arsenal en van het Duitse nationale elftal maakte na afloop van de verloren finale een verslagen indruk. "Wat moet ik ervan zeggen? Wie verwacht dat nou? Rood na twintig minuten. Moet ik hiervoor mezelf vervloeken? Moet ik alle schuld op mij nemen? Ik dacht het niet."

Lehmann (36) sprak van een kleine taxatiefout, waardoor hij de doorgebroken Eto'o neerhaalde. "Ik was te laat, dat was niet goed. Het was een beetje tragisch zelfs. Ik was woedend op dat moment. Misschien dat ik er morgen alweer anders tegenaan kijk. Maar dit zal me nog wel even achtervolgen. Het leven gaat echter door. Het WK komt er alweer aan."