SEVILLA - Sevilla kan dezer dagen zijn lol niet op. De Spaanse club veroverde vorige week in Eindhoven overtuigend de UEFA-beker en vierde dat succes voor eigen publiek in drie dolle dagen met overwinningen op landskampioen FC Barcelona (1-0) en nu Real Madrid (4-3).

Door het verlies van Valencia bij Osasuna (2-1) bleef de Koninklijke op de avond van de beslissingen in de subtop wel tweede in de eindrangschikking. Die geeft direct recht op deelneming aan de Champions League. Valencia en Osasuna moeten het in de voorronde proberen. Sevilla, dat op evenveel punten uitkwam als Osasuna maar de mindere was in het onderlinge vergelijk, gaat de UEFA Cup verdedigen en krijgt daarbij te zijner tijd wellicht concurrentie van Celta de Vigo.

Beckham

Barça was zaterdagavond al met de finale van de Champions League bezig en stuurde de B-ploeg, Real had dinsdag nog wel alle belang bij een goed resultaat en kwam dus op volle sterkte. De start van de Madrilenen was voortreffelijk. Halverwege de eerste helft stond het al 0-2 door treffers van de Engelse international David Beckham.

Het was niet de voorbode van een snelle zege. Sevilla nam het initiatief over en denderde, gelijk de slotfase tegen Middlesbrough in het Philips-stadion, over de opponent heen. Navas, Saviola (2) en Fabiano bepaalden de ruststand op 4-2. Zinedine Zidane had in de slotfase, vlak voor zijn 'pensionering', het laatste woord.

Dat was niet genoeg, maar het had geen gevolgen. Osasuna, dat voor het eerst op het hoogste Europese toneel kan terechtkomen, kwam vroeg in de tweede helft door toedoen van Savo Milosevic en David Lopez op 2-0. Topschutter David Villa deed pas in de laatste minuut iets terug namens Valencia. Het was zijn 25e doelpunt van het seizoen. Samuel Eto'o (Barcelona) maakte er evenveel.