OSLO - De Noorse assistent-scheidsrechter Ole Hermann Borgan gaat een aantal slapeloze nachten tegemoet. Wat een onhandig geintje leek - poseren voor de fotograaf in een shirt van Barcelona - draaide uit op een regelrechte nachtmerrie. De UEFA besloot hem dinsdagavond bij nader inzien toch te vervangen om gezeur achteraf te voorkomen.

Woensdagmorgen vliegt landgenoot Arild Sundet naar Parijs om arbiter Terje Hauge bij te staan aan de zijlijn tijdens de finale van de Champions League.

Het was al tot Borgan doorgedrongen dat hij zich niet van zijn snuggerste kant had laten zien. Een dag voor de eindstrijd in het Stade de France liet hij zich in de 'Drammens Tidende' afbeelden in het 'azul-grana' van Barcelona. Een journalist van het lokale 'sufferdje' vond dat wel een aardig idee. Borgan stemde onnadenkend toe en kwam prompt in de krant als 'supporter' van Barça.

"Dat was niet slim", gaf de beste grensrechter van Drammen voor de radio toe. Hij haastte zich vervolgens te verklaren volstrekt onpartijdig te zijn. Hauge en de UEFA susten de zaak aanvankelijk, maar de bond bedacht zich later toch en maakte op zijn website bekend Borgan de vlag moet inleveren.

Frank Rijkaard maakte zich totaal niet druk om de affaire. "Laat hem even een shirt van Arsenal aantrekken, dan staat we weer gelijk", was zijn reactie.