AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooij mag alleen weg bij Manchester United voor een bedrag van minstens veertien miljoen euro. Als geen club bereid is dat bedrag op tafel te leggen, blijft de Nederlandse spits bij de Mancunians. Dat meldt de Britse krant The Sun dinsdag.

Manchester United-trainer Alex Ferguson zou gedreigd hebben 'Van the Man' op de tribune te laten wegkwijnen als de speler een gereduceerde afkoopsom probeert af te dwingen.

Volgens The Sun zijn PSV, AC Milan, Internazionale en Olympique Lyon voor Van Nistelrooij in de markt. De Franse landskampioen wordt als de meest serieuze kandidaat gezien en zou bereid zijn de gevraagde transfersom voor de 29-jarige aanvaller te betalen.

Bekoeld

De verhouding tussen Van Nistelrooij en Ferguson is de afgelopen tijd danig bekoeld. De Nederlander werd door de Schotse trainer uit de selectie gezet voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Charlton Athletic. Ook bij het afscheidsduel voor Roy Keane, die eerder vertrok na een breuk met Ferguson, was Van Nistelrooij niet welkom op Old Trafford.