BARCELONA - McLaren-rijder Kimi Raïkkönen ziet zichzelf niet langer als een kandidaat voor de wereldtitel. Volgens hem gaat de titelstrijd dit seizoen helemaal tussen Renault en Ferrari. De Fin zal al blij zijn indien hij er in slaagt dit seizoen een race te winnen.

"De strijd om de titel wordt gestreden tussen Ferrari en Renault, want zij slagen er steeds in de finish te bereiken en vechten elke keer voor de zege. Wat dat betreft moeten we (McLaren) ons geen illusies meer maken. Ik richt me nu helemaal op het winnen van enkele races. Dat is tenminste de bedoeling", vertrouwde een teleurgestelde Raïkkönen La Gazzetta dello Sport toe.

De Fin deed zijn uitspraken na de race in Barcelona. Daarin eindigde Raïkkönen als vijfde achter de beide Renaults en Ferrari's. Op zich geen slecht resultaat, maar volgens 'The Iceman' is het nu wel heel duidelijk dat McLaren dit seizoen niet in staat is om voor de titel te vechten. Het contract van de Fin met het Britse team loopt overigens eind dit seizoen af. Eerder liet hij al weten McLaren te zullen verlaten indien het team hem geen winnende wagen kon schenken.