TURIJN - Juventus is zondag voor de 29e maal in het bestaan kampioen van Italië geworden. De club uit Turijn, dezer dagen vooral in het nieuws door mogelijk het grootste schandaal in de Italiaanse voetbalhistorie, won op neutraal terrein in Bari met 2-0 van Reggina. David Trezeguet en Alessandro del Piero scoorden.

De 'Oude Dame' eindigde in de eindrangschikking van de Serie A daardoor drie punten voor AC Milan. De nummer twee, die moest hopen op een nederlaag van de titelverdediger, won zelf in San Siro met 2-1 van AS Roma. De Milanese doelpunten waren van Braziliaanse makelij. Kaka en Marcio Amoroso benutten ieder een strafschop.

Fiorentina versloeg Chievo in Verona met 2-0, door onder meer de 31e treffer van Luca Toni, en eindigde daardoor als vierde achter Internazionzale. Deze klassering geeft ook nog recht op deelneming aan de voorronde Champions League. Roma, Lazio en Chievo worden ingeschreven voor het UEFA-bekertoernooi. Messina, Lecca en Treviso spelen volgend seizoen een divisie lager.